Στον εισαγγελέα Αποστολάκης και Καμμένος για απόφαση που είχαν υπογράψει Μητσοτάκης, Σαμαράς και Βενιζέλος

Αφορά τον εκσυγχρονισμό του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού…

Έρευνα για την υπόθεση αναβάθμισης πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3Β Orion του Πολεμικού Ναυτικού, επί θητείας Πάνου Καμμένου στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας (2015- 2019), διεξάγει η Εισαγγελία.

Την εισαγγελική διερεύνηση προκάλεσε απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, μηνυτήρια αναφορά για τη μη πραγματοποιηθείσα εδώ και εννέα χρόνια σύμβαση του ΥΠΕΘΑ με την εταιρεία Lockheed Martin για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση πέντε αεροσκαφών P-3Β του Π.Ν. ύψους 499.843.145 δολαρίων.

Η μήνυση στρέφεται κατά παντός συμμετόχου και εμπλεκομένου, με κοινή δράση και κοινό δόλο, αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα και εξωθεσμικού συναυτουργού ή ηθικού αυτουργού και κατά παντός άλλου προσώπου σε βάρος του οποίου προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις των α) απιστίας, β) δωροδοκίας αξιωματούχων και γ) νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Παρ’ όλα αυτά, όπως έγινε γνωστό έπειτα από δημοσιοποίηση σχετικού εγγράφου, ο Πάνος Καμμένος, με τον τότε αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, έσπευσαν να υλοποιήσουν την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά το 2014 μέσω διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 13 Οκτωβρίου 2014 που υπογράφουν φαρδιά πλατιά οι – τότε – υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Δημήτρης Αβραμόπουλος (Άμυνας), Αργύρης Ντινόπουλος (Εσωτερικών), Γκίκας Χαρδούβελης (Οικονομικών), Ευάγγελος Βενιζέλος (Εξωτερικών) και ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός.

Σχετικά